BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

Unkapanı Meyve Suyu

Unkapanı Meyve Suyu

Unkapanı Meyve Suyu

Meyvelerin tarihi insanlık kadar eskidir. İnsanoğlu meyveyi yüzlerce yıl gıda olarak tüketmiştir. Meyve çeşitleri; göç, savaş vb… toplumsal olaylarla taşınmış, böylece farklı bölgelerde pek çok çeşit meyve yetişmeye başlamıştır. Meyveyi saklamanın yöntemleri; kurutmak, fermente etmek, pişirmek ya da Unkapanı meyve suyu haline getirmektir. Anadolu medeniyetlerinde de, Osmanlı mutfağında da meyve ve meyve suyundan yapılan lezzetlere rastlanmaktadır.

Günümüzde Unkapanı meyve suyu; dalından yeni koparılmış meyvelerin hijyenik koşullarda sıkılıp el değmeden paketlenmesi yoluyla elde edilir. Böylece son kullanma tarihine dek lezzetini, vitamin ve minerallerini korur. Elbette bazı meyvelerin suyu mevsiminde taze taze sıkılarak da tüketilmektedir. Tüketicinin tercihine göre çok sayıda Unkapanı meyve suyu çeşidi bulunmaktadır.

Unkapanı Meyve suyu, vitamin ve mineraller açısından çok zengindir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir. Pek çok hastalığa karşı koruyucudur. Enerji verir. Yaşlanma etkilerini azaltır, vücudun temizlenmesine, yenilenmesine yardımcı olur. Unkapanı Meyve suyu tüm bu faydalarının yanı sıra çok lezzetli bir içecektir. Kahvaltıda ya da ara öğünlerde tüketebileceği gibi ana yemeklerin yanında da lezzetli bir alternatiftir.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Sultanahmet Ramazan İftar Menüsü
Click For English Serbethane Web Pages