BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

Haseki Pirzola

Haseki Pirzola

Haseki Pirzola

Haseki Pirzola çok sevilen bir et yemeğidir. Haseki Pirzola, dana hayvanının sırt kısmından elde edilir. Yağlı olması durumumda ve de özellikle de damar şeklinde etin içine işlemiş olması durumunda çok daha makbuldür ve tercih edilir. Antrikot ise kaburgadan sıyrılmadığı için kemiklerin düzgün şekilde kesilmesiyle yöntemiyle Haseki pirzola halini alır.

En bilinen ve tercih edilen Haseki pirzola türü, danadan sonra sırasıyla kuzu veya koyun pirzolasıdır. Tavuk pirzolası ise tavuğun kaburga kısmından değil, but kemiği kullanılarak yapılır. Ve genellikle pirzola denince akla gelen bir Haseki pirzola çeşidi değildir. Haseki Pirzola çoğunlukla ızgara veya kızartma olarak pişirilir. Bunun yanında mangalı da iyi gider pirzolanın. Çok lezzetli olduğu için baharat, soğan, domates gibi ek tatlandırıcılara ihtiyaç duymaz pirzola. Baharat olarak genel kullanımda kekik öne çıkar.

Haseki Pirzola esasen mangal deyince ilk akla gelen et çeşidiydi. Mangala çok yakışan Haseki pirzola, zamanla ekonomik sebeplerden tahtını tavuk kanatla da paylaşmaya başlamıştır. Leziz ve kolay hazırlanan bir et türü olan pirzola, severek yenir. Pişirme esnasında ekstra sos ve yağ kullanılmaz. Nispeten sağlıklı da kabul edilmektedir.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Sultanahmet Ramazan İftar Menüsü
Click For English Serbethane Web Pages