BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

Tarihî yarımada Kahvaltılık Çeşitleri

Tarihî yarımada Kahvaltılık Çeşitleri

Tarihî yarımada Kahvaltılık Çeşitleri

Kahvaltı kültürü ülkeden ülkeye, hatta kişiden kişiye değişiklikler gösterir. Sonuçta kahvaltı derken bir yemek adını değil, bir öğünü kastediyoruz ve o öğün içerisinde tüketeceğiniz besinler yani Tarihî yarımada kahvaltılık çeşitleri değişebilir ve farklılıklar gösterir.

Örneğin bizde de dünya genelinde de kahvaltı kültürünün önemli bir parçası olan peynir, kendi başına sayısıyız çeşitler barındıran geniş bir besin grubunu ifade eder. Dünya genelinde yöresel üretim tarzlarına göre birçok çeşitleri bulunan peynir bile, başlı başında bir kültürdür. Yani kahvaltı denen kültürün içinde en az onun kadar derinlikli başka bir yenmek kültürüdür.

Benzer durum zeytin, soslar ve pek çok farklı Tarihî yarımada kahvaltılık çeşitleri için geçerlidir. Etler ve peynirler de kahvaltı sofralarında yöresel ve ülke tercihlerine göre farklı kahvaltılık çeşitleri oluşturan diğer besin türleridir. Reçel, marmelat ve unlu mamüller alanları da, her biri pek çok alternatife ve kültürel kodlara sahip Tarihî yarımada kahvaltılık çeşitleri arasında yer alırlar.

Şerbethane olarak, ülkemizin ve Türkiye gelen dünya genelinden misafirlerimiz talep ve beklentileri doğrultusunda, sunacağımız Tarihî yarımada kahvaltılık çeşitlerini özenle hazırlıyoruz. Taze ve sıcak olarak, dilediğiniz kahvaltılıkları içecek eşliğinde servis ediyoruz.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Sultanahmet Ramazan İftar Menüsü
Click For English Serbethane Web Pages