BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

Tarihî yarımada Kebap Çeşitleri

Tarihî yarımada Kebap Çeşitleri

Tarihî yarımada Kebap Çeşitleri

Tarihî yarımada Kebap çeşitleri toplumda en çok sevilen ve tercih edilen yemek çeşitleri arasında yer alır. Aynı zamanda lokantaların da gözde yemekleridir kebaplar.

Tarihî yarımada Kebap çeşitlerinin bu kadar sevilmesinde etin en lezzetli hallerini kebapların oluşturması temel sebeptir. İnsanlar dünyanın pek çok yerinde kırmızı eti ve et yemeklerini severler. Haşlama ya da biftek tarzında bir et de çok lezzetlidir. Ama terbiye işleminden geçen ve öze soslarla, baharatlarla, yanında lezizi garnitürlerle pişirilip servis edilen Tarihî yarımada kebap çeşitleri etin belki de en lezzetli halidir desek yalan olmaz.

Tarihî yarımada Kebap çeşitleri dünya geleninde farklı coğrafyaların ve kültürlerin damak tadına göre çeşitlenir. Tarihî yarımada Kebap çeşitleri en yaygın olarak Türkiye ve Orta Doğu coğrafyalarında tercih edilir. Aslında dünyada da kebap denilince bu bölgeler, özellikle de Türkiye akla gelir. Bununla birlikte az sayıda da olsa dünyanın farklı ülkelerine ve kütlülerine ait Tarihî yarımada kebap çeşitleri de bulunmaktadır.

Türkiye’de kebap kültürü çok gelişmiştir. Adana kebap, Urfa kebap, Patlıcanlı kebap, Ali Nazik gibi Tarihî yarımada kebap çeşitleri en çok bilinen tercih edilen Tarihî yarımada kebap çeşitleri arasında yer alır. Sizi eb iyi kebap çeşitleri için Şerbethane’ye bekliyoruz.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Sultanahmet Ramazan İftar Menüsü
Click For English Serbethane Web Pages