BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

Tarihî yarımada Kiremit Çeşitleri

Tarihî yarımada Kiremit Çeşitleri

Tarihî yarımada Kiremit Çeşitleri

Kiremitte yemek pişirmenin kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Tencere türlerinin ve metal işleme teknolojisinin çok yaygınlaşamadığı dönemlerden kalan bu alışkanlık, aynı zamanda yemeklere enfes bir tat vermekte çok başarılı bir pişirme yöntemidir. Malzemenin tüm aroması, suyu karışıma nakledilir. Uzun uzadıya pişen yemek aromasını zirveye çıkarır. İçindeki etin ve baharatın tüm lezzeti karışıma yayılır, sadece bir bölgede kalmaz. Kiremit çeşitleri belki bu sebeplerden ötürü bu denli beğenilir.

Kiremit çeşitleri genelde sulu yemeklerdir. Balık çeşitleri de Tarihî yarımada kiremit çeşitleri arasında yer alır. Türlü tabir ettiğimiz sebze ağırlıklı, ama genellikle et de ihtiva eden yemekler kiremite çok yakışır. Ana malzemeye göre envai çeşit sebzeli kiremit türlüsünü bulmak mümkündür. Bunun yanında kiremitte yapılan köfte ve kebap çeşitleri de vardır. Tarihî yarımada Kiremit çeşitleri arasında özel hazırlama yöntemlerine sahip bu tarz köfteler önemli bir yüzdeyi oluşturur. Bazen kaşar, bazen domates bazen de tereyağı pek çok köfte ve kebap tarzı kiremit yemeğinde aromayı arttıran yan aktörler olarak tercih edilmektedir. Leziz ve otantik kiremit çeşitleri için sizi Şerbethane’ye bekliyoruz.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Sultanahmet Ramazan İftar Menüsü
Click For English Serbethane Web Pages