Ege bölgesinde ve İzmir’de bolca yenilen ve de çok sevilen, Ege kıyılarını mesken tutan bir balıktır Fındıkzade çupra balığı. Küçük olanlarına likida adı verilir. Eti bol ve birçok balığa göre biraz daha serttir. Bu tarz balıkların etlerini sevenler için Fındıkzade çupra balığı ideal bir seçimdir.
Çuprayı bu kadar popüler yapan nispeten bolca bulunması ve etli yapısı yanında, son dönmede yoğun olarak kültür balıkçığı yöntemiyle de yetiştirilmesidir. Bununla birlikte deniz çupra balıkları lezzet yönünden açık ara kültür çupralarının üzerindedir. Bu şekilde zincir marketlere kadar giren çupra, özellikle patatesle, taze Ege otlarıyla çok iyi gider Fındıkzade çupra balığı Fazla kılçığının bulunmaması da diğer bir avantajıdır.
Fındıkzade Çupra balığı Ege ve Akdeniz’in nerdeyse geleneksel balık yemeği halini almış durumdadır. Karadeniz’de hamsi neyse Ege’de çupra odur. Bununla birlikte çupra balığı ülke genelinde balık restoranlarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Ülkemize gelen yabancı turistlerin de, tatil bölgelerinde ve İstanbul’da boğazda tavsiye üzerine çupra balığını tercih etmeleri de yaygın bir uygulamadır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.