Izgara kelime kökeni olarak Rumca dilinden gelir. Izgaraların çeşitleri vardır. Metal çubukların (şişlerin) veya ağaç dallarından oluşan çubukların aralıklı olarak sıralanması ızgarada sık kullanılan pişirme yöntemi olmasının yanı sıra parmaklık veya kafes biçimindeki metal/ağaçlar ile de pişirilme yapılabilir.
Etler, balıklar, köfteler ızgarada pişirilen başlıca yemeklerdir. Izgara yemekleri odun kömürü üzerinde etin terbiye edilerek veya terbiyesiz olarak pişirilmesiyle hazırlanır.
Izgara yemeğinde dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de şüphesiz etin kıvamında pişirilmesidir. Etin çok fazla pişirilmesi durumunda sertleşebilir veya et üzerinde siyah yanıklar oluşabilir. Bu da lezzet ve sunum açısından istenmeyen bir durumdur.
Et ızgarada pişirilirken ustalık gerektiren bir diğer konu ise etin tam kıvamında pişirilmesidir. Yani et az pişerse de hiç olmaz. Çünkü etin çiğ olması hem tat bakımından kötüdür hem de damak zevkine hitap edemeyeceği gibi yenilmesi (çiğnenmesi) de insanlar için çok zordur.
Izgara yemekleri sağlıklı beslenme şekillerindendir. Izgaralar mangal denilen bir demir tezgahın üzerinde yapılır. Türkiye’de ızgara anlayışı zaten mangaldan geçmektedir. Izgara etinin yanında biber, domates ve yemeğe göre soğan da kebap edilebilir. Bu yemeğin sunumunu güzelleştireceği gibi ve tabi ki de lezzetine de lezzet katar.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.