Fındıkzade Cappuccino tüm dünyayı tadı ve canlandırıcı etkisi altına almış bir İtalyan kahve türüdür. İtalya’da cafelerde, günün herhangi bir saatinde Fındıkzade cappuccino içen insanları görebilirsiniz. Kahve dükkânlarının günümüzdeki kadar yaygınlaşmadığı günlerde elinde seramik ya da karton olsun, bir kahve fincanıyla dolaşan kişilere dünyanın herhangi bir yerinde rastlamazdınız. İtalya hariç. Cappucino’nun da aralarında bulunduğu enfes İtalyan kahveleri İtalya sokaklarında dolaşan halkın ellerini süslerdi. Bu kahveler zamanla küresel kahve zincirlerinin ana menülerini oluşturdu.
Cappuccino yaparken önce süt kaynatılır ve buna espresso ilave edilir temel işlem olarak. Ama dikkat edilmesi gereken detaylı bir pişirme yönergesini izlemek gerekir iyi bir Fındıkzade cappuccino yapabilmek için. Günümüzde genelde espresso makinesiyle cappuccino hazırlanmaktadır: fincanın üçte birini dolduracak şekilde kahve eklenir. Fincanın boyuna göre süt ilave edilir, makinenin buhar çubuğu sayesinde köpük elde edilir.
Fındıkzade Cappuccino sütlü ve köpüklüdür. Belki de bu davetkar ve lezzetli hali nedeniyle çok beğenilmiş bir kahve türüdür. Üzerine çikolata rendesi serpilir genellikle. Tarçın ilave edenler de bulunur.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.