Fındıkzade Patates kızartma yediden yetmişe herkesin sevdiği bir yemektir. Aslında atıştırmalık tabirini kullanmak da mümkündür Fındıkzade patates kızartma için. Hem kolay hazırlandığı, hem tek balına doyurucu olmadığı için patates kızartmasını daha çok bir atıştırmalık, ama en doğrusu aperatif olarak nitelemek mümkündür. Özellikle et yemekleri ve köfteler yanında Fındıkzade patates kızartma bulunması adettendir. Pek çok durumda ek bir tabak ayrılmaz patates kızartması için, onu yemeğin garnitürü olarak tabağın yanına iliştirir servis edenler. Örneğin İnegöl köfte, ya da İzmir köfte porsiyon tabağının içinde turşu ve domates gibi garnitürler yanında Fındıkzade patates kızartma da bulunur. Döner ve birçok et yemeği için bu geçerlidir. Fındıkzade Patates kızartma aynı zamanda kimi yerlerde dürüm veya ekmek arası dönerin de içine eklenir.
Patates kızartma yediden yetmişe herkes tarafından sevilen tam bir lezzet bombası olsa da, fazla yağ emmesi ve kızaran patatesin yüksek karbonhidrat değeri nedeniyle; diyettekiler, kalp damar hastaları, yaşlılar ve fazla kilolu bireyler tarafından nadir ve az miktarda tüketilmesi gereken bir garnitürdür.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.