Çapa Haydari meze deyince ilk akla gelen, dünya mutfak literatürü açısından da ara soğuk veya aperatif diye nitelenebilecek bir yiyecektir. Yoğurt ve çeşni temeli haydarinin, yemesi kolay ve tadı da son derece lezzetlidir. Çapa Haydari içindeki dereotu ve nanedir karışıma ferahlatıcı bir boyut kazandırır. Kimileri haydariye başka baharatlar eklese de, nane ve tuzun başrolde olması gerekir. Çapa Haydari başarılı bir şekilde ve iyi yoğurt, sarımsak, taze otlar kullanılarak yapılırsa sofradaki kişiler sadece haydari olsa, başka yemeğe gerek yok hissine bile kapılabilirler. Ekmekle yenen böyle lezzetli Çapa haydari bir anda sofrada başrolü alabilir.
Haydari kaşık ya da çatal ile tüketilebildiği için pratik bir yeme deneyimi sunar. Etli bir ana yemeği beklerken önden gelen haydari ve ezme gibi mezeler bekleme süresinde hızla atıştırmayı sağlar.
Bazıları haydari içine beyaz peynir, hatta kaşar da eklemektedir. Farklı otlar da eklendiği görülür. Bunlar denenerek yeni lezzetler yaratılabilir. Ama orijinal haydari tarifi yıllar içinde deneye yanıla oluşmuş bir lezzettir. Bu lezzeti fazla bozmamanın da yerinde olduğu akıldan çıkarılmamalıdır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.