Fındıkzade Makarna soslu olarak hazırlandığında çok beğenilen bir yemektir. Hamur temelli bir yemek olan makarna içine et, peynir, sebze ve çeşitli soslar eklenmediğinde oldukça yavan bir yemek olur.
Pek çok usta için makarna soslu bir yemektir ve aksi düşünülemez. Özellikle sos kültürünün çok yaygın olduğu Batı ve Uzakdoğu toplumları için bu durum fazlasıyla yaygındır. Türkiye ve Orta Doğu’da ise durum biraz daha farklıdır. Sos yerine domates püresinin yağda çevrilmesi, sulandırılmış ve yağ eklenmiş salça ve yoğurt tercih edilir genellikle. Batıda sosun kullanıldığı diğer yemeklerde de, Türkiye’de benzer bir durum söz konusudur, yoğurt ve salçadan yapılan basit soslar tercih edilir genel olarak. Fındıkzade Makarna soslu olarak sofraya geldiğinde de genelde ya tencerenin üzerine bu malzemeler dökülmüştür, bazı durumlarda karıştırmıştır. Ya da insanlar kendi tabaklarının üzerine diledikleri kadar sos (yoğurt, domates veya salça temelli) eklerler.
Fındıkzade Makarna soslu tercih edilen bir yemektir genellikle. Ve gerek hazır soslar için, gerekse kişilerin kendi yaptıkları soslar için iyi bir vitrin ve test yeridir makarna yemekleri.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.