Eski dönemlerde evlerde de yapılan pideler, mahalle fırınlarının, ilk büyük ticari fırınların yaygınlaşmasıyla bir iş kolu halini almıştır. Kır pidesi, lahmacun v.b. pideleri yapan Fındıkzade pideciler Türkiye genelinde yaygınlaşmaya başlamıştır. Esasen dünya genelinde bizdeki pideye benzer hamur işi çeşitleri bulunur. Ancak pide denince bu topraklar akla gelir. Akdeniz ve Orta Doğu coğrafyasında ve Balkanlar da kendilerine özgü pide çeşitlerinden oluşan bir pide kültürü vardır.
Pide aynı zamanda geleneksel bir Ramazan yiyeceğidir. Ramazan pidesi denen pide bir ekmek çeşididir aynı zamanda. Ama eski yılarda Fındıkzade pidecililer de Ramazan pidesi yaparlardı. Üzerinde yumurta, susam, tereyağı hatta kaşarıyla bir ekmekten fazlasıydı Ramazan pidesi.
Fındıkzade Pideciler sokak alışveriş kültürün azalmasıyla AVM’lerde yerlerini almaya başladı. Ne var ki bu durum yüksek kiraları ödeyebilecek büyük pide zincirlerinin işine yaradı. Ne var ki halen işlek caddelerde, semtlerde ve kasabalarda Fındıkzade pideciler hizmet vermektedirler. Otobüs, metro duraklarına ve iş merkezlerine yakın Fındıkzade pideciler bazen sabah kahvaltısı, bazen öğle yemeği için çalışanların uğrak mekanlarından biri olabilmektedir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.