BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

III.Ahmet Çeşmesi Pirzola

III.Ahmet Çeşmesi Pirzola

III.Ahmet Çeşmesi Pirzola

III.Ahmet Çeşmesi Pirzola çok sevilen bir et yemeğidir. III.Ahmet Çeşmesi Pirzola, dana hayvanının sırt kısmından elde edilir. Yağlı olması durumumda ve de özellikle de damar şeklinde etin içine işlemiş olması durumunda çok daha makbuldür ve tercih edilir. Antrikot ise kaburgadan sıyrılmadığı için kemiklerin düzgün şekilde kesilmesiyle yöntemiyle III.Ahmet Çeşmesi pirzola halini alır.

En bilinen ve tercih edilen III.Ahmet Çeşmesi pirzola türü, danadan sonra sırasıyla kuzu veya koyun pirzolasıdır. Tavuk pirzolası ise tavuğun kaburga kısmından değil, but kemiği kullanılarak yapılır. Ve genellikle pirzola denince akla gelen bir III.Ahmet Çeşmesi pirzola çeşidi değildir. III.Ahmet Çeşmesi Pirzola çoğunlukla ızgara veya kızartma olarak pişirilir. Bunun yanında mangalı da iyi gider pirzolanın. Çok lezzetli olduğu için baharat, soğan, domates gibi ek tatlandırıcılara ihtiyaç duymaz pirzola. Baharat olarak genel kullanımda kekik öne çıkar.

III.Ahmet Çeşmesi Pirzola esasen mangal deyince ilk akla gelen et çeşidiydi. Mangala çok yakışan III.Ahmet Çeşmesi pirzola, zamanla ekonomik sebeplerden tahtını tavuk kanatla da paylaşmaya başlamıştır. Leziz ve kolay hazırlanan bir et türü olan pirzola, severek yenir. Pişirme esnasında ekstra sos ve yağ kullanılmaz. Nispeten sağlıklı da kabul edilmektedir.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Click For English Serbethane Web Pages