Pişirme esnasında ektra sos ve yağ kullanılmadığı için diğer et çeşitlerine göre nispeten daha sağlıklı da kabul edilmektedir Fındıkzade pırzola. Eski yıllarda kemiğinden tutularak yenen, pratik bir lezzetti aynı zamanda. Günümüzde de hayvanın sırt etinden elde edilen Fındıkzade pirzola ince bir kemikli parça ettir. Bu nedenle kolay pişer ve içindeki gizli yağlar özel bir tat verir pırzolaya. Bu da yağ, salça, hatta soğan ve tatlandırıcılar eklemeden kolayca pişmesine olanak veriri pırzola yemeğinin.
Hayvandan pirzolalık et çıkarılırken, kaburga çevresindeki etler iyice sıyrılır. Koyun etinin kol bölümünden elde edilen pirzolaya, koyun pırzola denir. Bu et koyunun en yumuşak ve lezzetli kısımları arasında yer alır. Dana pirzola, hayvanın sırt bölümünden elde edilir ve daha yaygındır. Orijinal pirzolanın dana pirzola olduğu dünya genelinin aksine, koyun pırzola bizde en az dana pırzola kadar tercih edilir. Bunun sebebi hem damak tadı olarak koyuna alışık olmamız hem de yumuşak et sevmememizden kaynaklanır. Fındıkzade Pırzola keyifle yenir, bol protein kaynağı ve doyurucu bir yemektir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.