Kabataş Kanat tavuğun parçalanarak satılması ile beraber pişirilmeye başlanmış bir yiyecektir. Geçmişi çok eski değildir ancak hızla sevilmiş, vazgeçilmez lezzetlerimizden olmuştur. Ülkemizde ilk kez 90’lı yılların başında tüketilmeye başlanmıştır. Göçlerin arttığı, şehirlerin büyüdüğü, çalışan kesimin hızlı ve ekonomik yiyecek arayışları içinde olduğu yılların önemli bir kazanımıdır.
Kabataş Kanat restoran menülerinin aranan lezzetlerindendir. Çeşitli soslarla marine edilir, tavuğa özgü o güçlü aromalar mangal ateşiyle harmanlanır. Çıtır çıtır dokusu ve mangalın eşsiz kokusuyla sofraların baş tacıdır. Kabataş Kanat, et ya da tavuk sevmeyen çocukların da eğlenerek tükettiği bir yiyecektir. Çeşitli vitamin ve minerallerin yanı sıra bolca protein içerir. Ayrıca yağ da içerdiği için son derece doyurucudur. Bir porsiyon Kabataş kanat, lezzetli ve zengin bir öğündür. Tüm ailenin hiç düşünmeden evet diyeceği nadir lezzetlerdendir.
Menümüzde yer alan her yiyecek gibi, kanadı da en güvenilir tedarikçilerden taze olarak temin ederiz. Özel marinasyon sosunda bekletir ve pişiririz. Özenle hazırladığımız leziz kanatları, davetkar kokusu ve gevrek dokusu ile misafirlerimize sunarız.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.