Genelde dana ve sığır etlerinden yapılan Fındıkzade lokum et, etin kemikten arındırılarak kolay pişirilecek bir hale getirilmesidir. Çoğunlukla bonfile kısmından hazırlanır. Ayrıca Bol kemikli ya da kalım kemikli etlerde etki kemikte sıyırmak da bir miktar meşakkatlidir. Bu duruma çözüm olarak eti kemikten ayırarak lokum denen forma getirmek çözüm olarak düşünülmüştür. Kuzudan da lokum et hazırlamak mümkündür.
Bununla birlikte, lokum etin gelelikle bazı işlemlerden geçirilerek ekstra yumuşaklık da kazanması sağlanır. Tereyağı, zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber, tuz (genellikle kaya tuzu) ve kimyon kullanılarak marine edilir lokum et. Bazı ülke yemek kültürlerde şarap veya başka bir katkının da Fındıkzade lokum et marinasyon sürecine eklendiği görülür.
Fındıkzade Lokum et en çok ızgara olarak hazırlanır. İkinci sırada fırında ve kızartma şeklinde uygulamalar gelir. Günümüzün popüler uluslararası et lokantalarının temel et sunum formu lokum ettir. Bu durum ABD ve Güney Amerika’da lokum et lokantalarının, eti bu şekilde tüketme kültürünün yaygın olmasından kaynaklanmış ve dünyaya yayılmıştır. Mangala da uygun bir ettir lokum et.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.