Fındıkzade Magnolia genellikle çilekli veya muzlu olarak hazırlanan bir tatlıdır. Sütlü ve hafif olan magnolia üzerindeki süsleri ve sunumuyla, şık bir kaseyle masaya getirildiğinde hem seyrine hem lezzetine doyum olmayan bir tatlıdır. Fındıkzade Magnolia; süt, süt kremesı, bisküvi (pötibör), şeker, vanilya, un, nişasta, krema ve yumurta malzemeleriyle yapılır.
Pastaneciliğin gelişmesi, modern cafe zincirlerin ve kahve dükkanlarını artmasıyla tatlı menülerinin çeşitlenmesi önem kazanmıştır. Aynı zamanda tatlıların sunumu da ticari yönden işletmenin başarısında önemlidir. Meyve ve bisküvi parçalarının oluşturduğu zengin görünümlü katmanıyla Fındıkzade magnolia ilk andan iştah açar ve cezp eder masadakileri. Sütlü bir tatlı olduğu ve içinde meyve de içerdiği için hamurlu ve şerbetli tatlılara göre daha bir gönül rahatlığıyla kaşıklanır magnolia. Meyveli oluşu ve estetik duruşuyla özellikle hanımların gözdesidir.
Fındıkzade Magnolia içinde bol şeker olursa tadı baskılayacaktır. Meyve süt tadını almak için şeker oranı dengede tutulmalıdır. Bu durum nedeniyle kullanılacak sütün, nişastanın, vanilyanın kaliteli ve lezzetli olanlar arasından tercih edilmesi önem kazanır. Bu malzemelerin ve lezzetli bir meyvenin sayesinde magnolia her gönüle taht kurabilir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.