Fındıkzade Saray yemekleri, Osmanlı İmparatorluğunun kendisi kadar ihtişamlıdır. Yüzyıllarca üç kıtaya hükmetmiş efsanevi imparatorluğun mutfağı da geniş, çeşitli ve zengindir. Her yemek grubu için ayrı bölüm, ayrı ustalar, yamaklar bulunur. Ayrıca kasapları, sebzeleri ile ilgilenen özel çalışanları ve kendine ait kilerleri de vardır.
Fındıkzade Saray yemekleri, zafer kutlamalarında, şehzadelerin doğumlarında, sünnet ve düğünler gibi törensel durumlarda envai çeşit olurdu. Zamanın padişahının şanına uygun, birbirinden özel ve lezzetli saray yemekleri, titizlikle pişirilirdi. Gündelik yemekler ise yine tüm saray çalışanlarına, askerlere, konuklara ve saray halkına ziyafet niteliğindeydi. Usta ellerden çıkan taze yemekleri yemek ayrıcalıktı.
Fındıkzade Saray yemekleri denilince ilk akla gelen; et, tavuk ve balık yemekleri, pilav çeşitleri, yahniler, çorbalar, piyazlar, beğendiler, dolmalar, börekler yanı sıra zeytinyağlılar ve helvahaneden çıkan envai çeşit tatlılardır. Bu yemeklerin bir kısmı günümüze kadar gelmiştir. Evlerde pişirildiği gibi pek çok restoranın menüsünde de bulunurlar. Saray yemeklerinin günümüz temsilcileri olan, kuzu kaplama, hünkar beğendi, iç pilavı, etli dolma, yaprak sarma gibi yemekler sevilerek tüketilmektedir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.