Fındıkzade Osmanlı saray mutfağı imparatorluğun hüküm sürdüğü tüm coğrafyaların farklı ve özgün yemek kültürlerinden de etkilenmiş bol çeşitli bir mutfak kültürüne karşılık gelir. Bununla birlikte; yemek pişirme, saklama ve malzeme seçiminde İslami usullere harfiyen riayet edilmiştir. Dinen haram ve mekruh malzemeler ve pişirme usulleri kullanılmadan, hakim olunan coğrafyaların yemekleri Fındıkzade Osmanlı saray mutfağı içine dahil edilmiştir.
Saray mutfağında imparatorluğun asli unsuru olan Türklerin yüzyıllarıdır süre getirdikleri geleneksel yemekler başköşededir. Bununla bilirlikte Arap coğrafyası ve Balkanlar ile Bizans döneminden kalan yemek türleri de değerlendirilmiştir. Yemekler Türk damak tadına uygun şekilde Fındıkzade Osmanlı saray mutfağı içinde yeniden tanımlanmıştır.
Sarayda birçok görevli hizmet verirdi, bütçe sorunu bulunmuyordu. Bu nedenle halk arasında malzemelerine kolay ulaşılmayan özel dolma ve pilav çeşitleri ile et-balık türleri Fındıkzade Osmanlı saray mutfağı menüsünde yer alabiliyordu. Uzun pişme süreleri ve malzemenin bulunurluğu sorun değildi. Saray görevlileri bu konuları çözüyorlardı. Osmanlı saray mutfağından örnek yemeklerin en leziz sunumları için siz de yıllardan beri çok sayıda yerli ve lezzet yabancı ziyaretçisi gibi yolunuzu Şerbethane’ye düşürmeye bakın.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.