Mangal ızgarasını sever misiniz? Bu yediden yetmişe nerdeyse herkesin çok sevdiği yiyecek türü için belki de “sevmeyen var mı” diye sormak daha doğru olur.
Fındıkzade Mangal ızgarası aslında tek bir yemeği tanımlamaz. Daha çok bir pişirme türüdür Fındıkzade mangal ızgarası. Mangal yapmak diye bir deyim vardır örneğin dilimizde. Mangalda; kanattan, köfteye, sebzeden balığa birçok tür pişirilir. Ülkemizde özellikle et türleri Fındıkzade mangal ızgarası olarak terci edilir. Terbiye etme usulüne ve pişirenin “yeteneğine” göre mangal ızgarasının lezzeti değişir. Herkes mangal pişiremez. Dumanından kömürün oranına, alev miktarını ayarlamaya kadar bir çok ayrıntıya dikkat etmek gerekir.
Dünyada bizdeki kadar parça et, köfte kültürü yaygın değil Fındıkzade mangal ızgarası söz konusu olduğunda. Batıda sosis ve salam çokça tercih edilir. Balık mangal ızgarası ise kendine ait geniş bahçesi bulunduğu için yakınlardakilerle koku problemi yaşamayacakların tercihidir. Kendin yap tarzı açık hava mangal restoranları da bizde ve bazı ülkelerde popülerdir.
Fındıkzade Mangal ızgarası yapacaksanız eti terbiye etmeyi unutmayın. Ve konuya uzaksanız mutlaka ateşi yakmayı, kıvama getirmeyi bilen birini yanınızda götürmeyi ihmal etmeyin.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.