Fındıkzade Güveç adını içinde piştiği toprak kaptan alan ilginç bir yemektir. Bu nedenle temel malzemesinin kaliteli bir toprak kap olduğunu söyleyebiliriz. İyi bir Fındıkzade güveç için kaliteli toprak kaplar önemli bir yer tutar. Bunun yanı sıra bir diğer önemli bileşen de kuyruk yağıdır. Kuşbaşı et, soğan, sarımsak, biber, domates ve patlıcan gibi sebzeler eklenince Fındıkzade güveç, şölene dönüşür.
Fındıkzade Güveç kabının en altına kuyruk yağı küçük küçük doğranarak döşenir. Kuyruk yağı, pişerken eriyecek tüm lezzetini iyiden iyiye yemeğe verecektir. Üzerine eklenen kuşbaşı etin iyi seçilmesi, taze olması ve pişince ağızda dağılması gerekir. Sebzeler katman katman, sırayla eklenir. Bu yemeğin salçası, yağı, tuzu, baharatı ustalıkla eklenir. Son aşama, kısık ateşte yavaş yavaş pişirmektir.
Fındıkzade Güveç, yapımı basit gibi görünen ama gerçek ustalık gerektiren bir Anadolu lezzetidir. Ülkemizin pek çok yöresinde malzemeler eklenip azaltılarak aynı isimle pişirilmektedir. Çok sevilmekte ve sıklıkla tercih edilmektedir. Anadolu’nun en köklü, en bilinen yemeklerinden biri olan güveç; Şerbethane mutfağında gururla yerini almıştır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.