Fındıkzade Pilav çeşitleri Türk mutfağında her zaman özel bir yere sahip olmuştur. Mevlitlerden düğünlere, sünnetlerden cenaze yemeklerine dek seremonilerde hep başrolde olmuştur. Aynı zamanda gündelik sofraların da vazgeçilmezlerindendir Fındıkzade pilav çeşitleri. Hem et hem de sebze yemeklerine eşlik eder. Hatta bazı yemekler onsuz eksik kalır. Kuru fasulye, tavuk, karnıyarık, etli nohut gibi yemekleri pilavsız düşünmek bile mümkün değildir.
Osmanlı saray mutfağında pilav, 15.yüzyıldan beri tüketilmekteydi. Hatta bazı kaynaklara göre Fındıkzade pilav çeşitleri tarih olarak eskiye dayanır. Ancak 15. yüzyılda artık padişah sofrasının kıymetli yemeklerinden biri olmuştu. Padişahların zafer sofralarını süslüyor, şölenlerde, kutlamalarda özel olarak pişiriyordu. O dönemlerde sarayda 10 dan farklı pilav pişirildiği biliniyor. Çeşitleri bol olsa da değerli bir yemek olan pilav, genellikle tek başına tüketiliyor hatta çoğunlukla sofraya son olarak geliyor, yemeğin üzerine yeniliyordu.
Fındıkzade Pilav çeşitleri ancak 18.yüzyılda yaygınlaşmış ve orta sınıf mutfaklarında da pişer olmuştur. Dünyanın her yerinde farklı isimlerle de olsa pilav sevilerek tüketilmektedir. Şerbethane’de en güzel Fındıkzade pilav çeşitleri yemeklerinize eşlik ediyor.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.