Fındıkzade Dondurmalı kahvenin iki bileşeninden biri olan dondurma; hepimize biraz şımarıklık, biraz çocukluk katar. Yaz tatillerinin tatlı kaçamağı, diyetlerin keyifli molası, aile ile yapılan en güzel aktivitelerin, aşkın, dostluğun ortağıdır dondurma. Çeşit çeşit meyvelerden, taze sütten, fıstık, ceviz ve envai çeşit yemişten, çikolata ve bu satırlara sığmayacak kadar çok malzemeden yapılır. Üstelik günümüzde her mevsimde, günün her saatinde ulaşılabilir olmuştur.
Dünyanın her yerinde çok sevilerek tüketilen dondurma ile yine çok sevilerek içilen kahveyi buluşturmak ise yüzyıla damga vuracak buluşlardan. Fındıkzade Dondurmalı kahve söz konusu olduğunda iki başrol oyuncusu vardır. Rolüne iyi hazırlanmış, taze demlenmiş, kaliteli bir kahve ile yine onun kadar başarılı leziz dondurma.
Fındıkzade Dondurmalı kahve hazırlarken işe önce kahve demlenerek başlanır. İyi bir espresso bazı şarttır. Koyu, akışkan ama aromalı bir espresso. İçine biraz süt ya da su, bol buz ve az sonra hafif hafif eriyip lezzetini kahveye damıtacak olan enfes bir kaç top dondurma. Elbette kocaman bir bardakta, baştan çıkarıcı görüntüyle servis edilir. Fındıkzade Dondurmalı kahve, kahveden fazlası, dondurmanın ötesidir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.