Tüm türleriyle kebab en sevilen yiyecekler arasında. Bu leziz yemek formumu, Fındıkzade kebabı seven insanlar en çok restoranlarda ve kebapçılarda kebab yemeyi tercih ederler. Çünkü özel bir pişirme ustalığı ve et hazırlama bilgisi gerektiren kebab çeşitlerini evde pişirmek oldukça güçtür.
Mesela patlıcan Fındıkzade kebabı örneğinden ilerlersek, bu kebab türünde (ki hemen hemen tüm farklı kebab çeşidi için de benzer ifadeleri kullanmak mümkündür) etin özel olarak terbiye edilmesi ve gerekli pişirme süresine, baharatlarına, yağına dikkat etmek önemlidir. Her bir kebab türü etin özel bir bölümünden elde edilir. Bunun yanında Fındıkzade kebabı pişirirken pek çok durumda fırın ve ızgara gibi evlerde genelde bulunmayan özel donanımlara ihtiyaç duyulur.
Şerbethane restoran her tür Fındıkzade kebabı usulune uygun şekilde ve en iyi malzemelerle yapmaya odaklanır. Kebab restoran kültürünün önemli bir parçasıdır ve Şerbethane menüsünde kebe çeşitleri çok önemli bir yer tutar. Yanında garnitürleri, ayranı veya pek çok çeşit alkolsüz içecekten biriyle kebab keyfi için Şerbethene kesinlikle doğru bir adrestir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.