Fındıkzade Kebaplar pek çok restoran için menünün en önemli parçasını oluşturur. Özellikle ülkemizde insanların dışarıda yemeğe çıktıklarında ilk akla gelen yemek türlerinin başında Fındıkzade kebaplar gelir. Çünkü Türkiye evde yemek yapma kültürünün geleneksel ve tarihsel olarak çok yaygın olduğu ülkelerden biridir. Tencere yemeği olarak tercih edilen sulu yemekler, salata ve bakliyatlar ev yemeklerinin büyük çoğunluğunu oluşturur. Et ise evlerde yemeklere eklenerek kullanılır genellikle. Bizde ve dünyanın birçok ülkesinde insanlar kebap, köfte gibi yemekler için genellikle dışarı çıkmayı tercih ederler. Batı toplumlarında kebabın yerini köfte çeşitleri almaktadır.
Böylelikle restoran kültürü özellikle ülkemizde büyük oranda Fındıkzade kebaplar üzerine şekillenir. Bu durumda, kebapların özel pişirme fırınlarına ve ızgaralarına ihtiyaç duymalarının payı büyüktür. Evlerde kara fırın ve büyük özel tabanlı ızgaraları, hele hele mangal bulundurmak nerdeyse imkânsızdır. Birçok kebap türü mangalda pişer ve bu işlemi mangal tertibatınız olsa bile evde gerçekleştirdiğiniz zaman ortalık tam anlamıyla duman altı olur. Komşularla da aranızın açılma ihtimali bulunur.
En iyi, bol çeşitli Fındıkzade kebaplar işin ustasında, Şerbethane’de sizi bekliyor.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.