Patlıcan, MÖ 5. yüzyıldan beri dünyanın pek çok bölgesinde gıda maddesi olarak tüketilmektedir. Osmanlı Mutfağı’na ise 16.yüzyılda, Avrupa’dan gelmiştir. Günümüzde reçelden zeytinyağlıya, böreklerden poğaçalara ve çeşit çeşit etli yemeklerde kullanılmaktadır. Bu çeşitlerin şüphesiz en lezizlerinden biri de Fındıkzade patlıcan kebabı. Patlıcan ve et bir araya gelince lezzet katlanarak artar. Şerbethane mutfağında pişen Fındıkzade patlıcan kebabı, bu lezzeti çok daha öteye taşımak konusunda oldukça iddialıdır.
Fındıkzade Patlıcan kebabı; patlıcanın başrolde olduğu, domates ve biber gibi enfes sebzelerle beraber taze çekilmiş kıymanın eşlik ettiği enfes bir yemektir. Etin ve baharatların aroması, patlıcana yayılır. Sonuçta ortaya birbirlerinin kokuları ve tatları ile harmanlanmış bir lezzet patlaması ortaya çıkar. Fındıkzade Patlıcan kebabı tam anlamıyla damak çatlatan bir lezzettir.
Fındıkzade Patlıcan kebabı Anadolu’da, çeşitli yörelerde yapılmakta, özel gün ve sofralarda servis edilmektedir. Geleneksel olarak genellikle yaz aylarında, özellikle patlıcan ve diğer sebzelerin bol olduğu zamanlarda hazırlanır. Ancak lezzetli bir patlıcan kebabı yemek için uzaklara gitmenize de mevsimlerin dönmesini beklemenize de gerek yok. Şerbethane’nin hünerli mutfağını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.