Patlıcanlı kebap Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa yöresine ait bir kebap çeşididir. Özellikle yaz aylarında tüketilen kebaplardan biridir. En lezzetli kuzu veya erkek koyun eti seçilir patlıcanlı kebap yapmak için. Şişte hazırlanan ve terbiye edilen bu etler mangalda pişirilir. Fırında da pişirilebilmektedir. Ancak Fındıkzade patlıcanlı kebap esasen bir mangal lezzetidir. Meşe kömürünün ateşi tercih edilmelidir. Ateş alevli olmamalıdır.
Birçok kebap türünün pişirilmesi zor ve zahmetlidir. Oysa Fındıkzade patlıcanlı kebap kolay bir pişirilme sürecine sahiptir. Bu, patlıcanlı kebabın yapımının kolay olduğu anlamına gelmemeli. Çünkü süreç ve işlem kolay olsa da, malzeme seçimden pişirme esnasındaki ince ayarlara kadar bir çok unsur Fındıkzade patlıcanlı kebap yapımında başarıyı etkilen faktörlerdir.
Kebaptan ve etten anlayan, eli pişirmeye yatkın biri evde veya dışarıda mangalda başarı şekilde Fındıkzade patlıcanlı kebap pişirebilir. Bununla birlikte ustalık ve tecrübe her zaman fark yaratır. Şerbethane cafe & restoran misafirlerine her zaman kaliteli malzemelerle pişirilen usta işi kebaplar sunar. Sizi de bu eşsiz lezzetleri tatmak için Şerbethane’ye bekliyoruz.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.