Taş devrinden kalma mağaraların duvarlarında somon resimlerine rastlanmıştır. Ayrıca bazı tarihi belgelerde de somon hakkında bilgilere ulaşılmıştır. Bu da somonun binlerce yıldır insanlar tarafından besin maddesi olarak kullanıldığını göstermektedir.
Somon oldukça lezzetli balıktır. Fındıkzade Fırında somon ise, lezzet ile sağlıklı bir pişirme yönteminin birleşimidir. Hem lezzetten ödün vermeyen hem de sağlığına dikkat eden herkesin hiç düşünmeden tercih edeceği bir yemektir Fındıkzade fırında somon. Hoş turuncumsu eti ve gri derisi fırında usulca kızarır, yanındaki sebzelerle beraber bir tabloya dönüşür.
Somon, sağlığımız için çok faydalıdır. Protein açısından zengindir, iyi bir omega 3 kaynağıdır ve çeşitli mineral ve vitaminler içerir. Fındıkzade Fırında somon balığın sağlıklı içeriğini koruyarak sofralara gelmesini sağlar. Somonun tercih edilme sebebi lezzeti yanında sağlığa faydalarının yüksek olmasıdır. Bu nedenle kızartma gibi daha az sağlıklı bir yöntemle pişirilmesi fazla rağbet görmez. Somon tüketiminin, kalp damar hastalıklarını önlemesi dışında pek çok kanser türüne karşı da koruyucu olduğuna dair çalışmalar mevcuttur. Fındıkzade Fırında somon çok özel ve beğenilen bir balık yemeğidir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.