İstanbul Balıklar, taş devrinden beri yiyecek olarak tüketilmektedir. Pek çok tarihi belgede, arkeolojik kalıntılarda balık tüketimine dair bulgular elde edilmiştir. Toplumlar, yaşadıkları coğrafi bölgeye göre çeşit çeşit balıklar tüketmiştir. Tatlı su, deniz ya da okyanus balıkları yüzyıllardır insanlığın temel besin maddelerinden birisi olmuştur.
İstanbul Balıklar; iyi bir protein kaynağıdır, omega 3 gibi sağlıklı yağ asitleri içerir. İyot, fosfor, kalsiyum, potasyum gibi mineraller ve başta A olmak üzere vitaminler açısından da zengindir. Balıklar; kalp sağlığına iyi gelir, zihni ve kemikleri güçlendirir. Aynı zamanda düşük kalorilidir. Besleyicidir ve kilo yapmaz.
Şerbethane mutfağındaki İstanbul balıklar, güvenilir tedarikçilerden temin edilir. Her zaman tazedir. Mevsimine uygun balıklar seçilir, özenle pişirilir. Tazelik her yiyecek için önemlidir ancak balıklar söz konusu olunca daha fazla önem kazanır. Taze balık deniz kokar, doğanın bahşettiği tüm lezzetleri barındırır. Mutfağımızda balıklar, besin değeri gözetilerek pişirilir. Çeşidine göre ızgara ya da tava da, kararında pişirilir. Şerbethane’de İstanbul balıklar, tabağınıza lezzeti ve zengin besin içeriğiyle beraber gelir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.