İstanbul Karides güveç son derce lezzetli, pişirmesi de çok zor olamayan bir deniz mahsulü yemeğidir. Tavada tereyağını kızdırdıktan sonra; ayıklanmış karides, ince olarak da sivri biber ve mantar, normal doğranmış domates ile yine ince kıyım sarımsağı eklenir. Bir dakika kadar sotelenir. Sonra da tuzu ve karabiberi eklenir. Kekik, defne yaprağı, fesleğen, pul biber gibi baharat ve çeşniler de isteğe göre ve istenen oranda bu karışıma dahil edilir. İki dakika daha sotelemeye devam edilir. Tüm malzeme sonrasında bir toprak kaba alınır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri bir güzel serpilir. Önceden ısıtılmış 180-200°C ısıtılmış fırında İstanbul karides güveç son haline ulaşır.
Deniz mahsulleri kendine özgü tatlarıyla binleler vazgeçemediği gıdalardır. Özellikle deniz kültürünün egemen olduğu dünyanın değişik bölgelerinde gözde bir besin türüdür deniz mahsulleri. Karide de en çok tercih edilen deniz mahsulleri arasındadır. İstanbul Karides güveç, karidesin lezzetini en yoğun alabileceğiniz pişirme yöntemlerinden biridir. Uzman balık lokantalarının menüsünde rastlayabileceğiniz karides güveç ciddi bir protein, vitamin, mineral ve omega yağları kaynağıdır
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.