Karides, soğuk denizlerde yaşayan eklem bacaklı bir deniz canlısıdır. Ülkemiz denizlerinde de karides bulunur. Karideslerin vücutları kalsiyumdan yapılma bir kabukla kaplıdır. Deniz ürünü sevenlerin sık tercih ettikleri karidesi tüketmenin en lezzetli yolu ise İstanbul karides tavada yapmaktır. Her zaman her evde pişen bir yemek olmasa da özel günlerde, dost meclislerine eşlik eder. Şerbethane mutfağında ise ziyafete dönüşür.
Karides, iyi bir protein kaynağıdır. Ayrıca potasyum, sodyum, fosfor gibi mineraller açısından da oldukça zengindir. Karbonhidrat içermez ve düşük kalorilidir. Omega3 olarak tabir edilen sağlıklı yağ asitlerini de bolca içerir. Böylesine güçlü bir besini, İstanbul karides tavada olarak tüketmek ise yaşamın zevklerindendir.
İstanbul Karides tava deniz mahsulleri yemekleri içinde özel bir yere sahiptir. Özenle temizlenip hazırlanmış karidesler, baharatların hoş aroması ve tereyağının benzersiz kokusu ile harmanlanır. İstanbul Karides tavada sofranın yıldızlarındandır. Tabak masaya gelirken kokusu sarar etrafı. Sofrada rengarenk, hoş kokulu bir çiçek gibi yerini alır. Ekmek usulca suyuna bandırılır, ekmeği izleyen bir minik leziz karidesle ziyafete devam edilir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.