İstanbul Karidesli yemekler deniz mahsullerinin gözdesidir. Aslında genel olarak bu tür yemeklerin ana malzemesi karidestir. Karides tava örneği bile tek başına farklı ülkelerde, farklı coğrafyalarda benzersiz ve özel karidesli yemek türlerine dönüştürebilmektedir. Aynı şekilde özellikle deniz ülkelerinin farklı bölgelerinde farklı karidesli lezzetlere rastlamak mümkündür. Bunlar geleneksel deniz yemekleridir. Bunları büyük oranda modern zamanları şefleri farklı ve elegan tariflere dönüştürmüştür. Hatta büyük şeflerin ve markalaşmış deniz yemekleri restoranlarının kendilerine özgü İstanbul karidesli tariflerine de rastlanabilmektedir.
Karidesin ana malzeme olduğu karidesli yemekler dışında, karidesin başka lezzetlerle de birlikte ortaya güzel bir yemek çıkardığı tarifler de bolca bulunur. İstanbul Karidesli makarna ve risotto bunlara iki örnektir. Pilav, spagetti ve hatta noddle da karidesli olarak farklı boyuta ulaşan lezzetler sunabilmektedirler. İstanbul Karidesli pilav da özel bir yemektir. Görüldüğü gibi karides hamur işlerine ve karbonhidrata yakışan bir deniz mahsulü lezzetidir.
Karidesli bir yemeği tatmak için iyi bir balık restoranında rezervasyon yapmanız gerekir. Önceden menüde karidesli alternatifiler olup olmadığını öğrenmek tatsız bir sürprizle karşılaşmanızın önüne geçecektir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.