Fatih Levrek etli yapısıyla ve kolay bulunur olmasıyla sık tercih edilen bir balık türüdür. Boyları bir metreye kadar çıkan levreklere rastlanmıştır. Kuzey yarım küre boyunca ağırlıklı olarak Akdeniz havzası ve Avrupa kıyılarına yayılmış bir balıktır. Türkiye’nin ehem hemen tüm deniz kıyılarında Fatih levrek sürülerine, özellikle de üreme dönemleri olan bahar aylarında çokça rastlanır. Yağ oranı da düşüktür. Bununla birlikte, üreme zamanlarında etlerindeki yağ oranı düşük olduğu için avlanılmamaları gerekir. İri pullu bir derisi vardır ve pullarının dış tabakadan sıyrılması biraz özen ve uzmanlık ister.
Sıklıkla tüketilen balık çeşitleri gibi Fatih levrek de tezgahlarda devamlı olarak kendine yer bulunmaktadır. Ama neredeyse her mevsim tezgâhlarda ve restoranlarda karşılaşabileceğiniz levrek balığının taze ve lezzetli olduğu dönemler yılın sadece belli bölümleridir.
Fatih Levrek genellikle fırında yapılır. İyi bir pişme elde etmek için derisinden ve pullarından arındırılmalı ve mümkünse fileto halinde kesilmelidir. Sosla ve bol yeşillikle servis edilmesi yaygın bir uygulamadır. Doyurucu ve lezzetli Fatih levrek, balık severlerin mutlaka dönem dönem de olsa yemek istedikleri bir balık türüdür.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.