Bilindiği üzere Selçuklu ve Osmanlı Döneminde çeşitli meyve, baharat ve bal kullanılarak yapılan sofraların vazgeçilmez lezzetiydi şerbetler. Nasıl Şarapsız bir Yunan ya da Roma şöleni olamayacağı gibi, Şerbet Türk kültürünün en önemli unsurlarından birisidir. Her Şerbet çeşidinin sağlık açısından farklı faydaları mevcuttur. XV. Yüzyıl sonrasında Osmanlı sarayın ve zengin sofraların gözde şerbetleri, gül, nilüfer, menekşe ve zambak gibi çiçeklerden yapılanlardı Önemli konuklara bu şerbetlerden ikram edilirdi. Fatih Osmanlı Şerbeti tercihinde Şerbethane Cafe & Restaurant olarak müşterilerimizin 400 yılı aşkın tarihi mekanda bu spesiyal içecek ile buluşturmaktan büyük bir kıvanç duyarız.
Osmanlı Döneminden kalma tıp ve tedaviyle ilgili ve Osmanlıca eserlerde bolca şerbet tarifine rastlanır. Fatih Osmanlı Şerbeti’nin Osmanlı sarayında şerbetlerin çok ayrı bir önemi ve değeri vardı. Şerbetler, özel bölümlerde tatlılarla birlikte hazırlanırdı. Bugüne ulaşan kaynaklardan bildiğimiz kadarıyla Osmanlı sarayında gül şerbeti, limon, demirhindi, ayva, vişne ve nilüfer şerbeti gibi şerbetler oldukça tercih edilen şerbetlerdi.
Bütün müslüman yerleşim yerlerinde “şerbetçi”, “şekerci” dükkanları, reçelciler ve limonatacılarbulunmaktadır. Bu mekanlarda çok çeşitli, zengin nefis meşrubat bulunur. Şerbethane'de bulabileceğiniz Fatih Osmanlı Şerbeti’nin tadına doyamayacaksınız. Çünkü Osmanlı Şerbetleri tarihten gelen bir gelenektir. Şerbethane 'de tarihin kendisidir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.