İstanbul Çupra, ülkemizdeki tüm denizlerde görülen ancak aslen Ege denizinde yaygın olarak rastlanan bir balık türüdür. Günümüzde daha çok çiftliklerde yetiştirilmektedir. Böylece daha kolay ulaşılabilir, her mevsim tüketilebilen bir balık türü olmuştur.
İstanbul Çupra, besleyici değeri oldukça yüksek bir balıktır. 100 gr çuprada yaklaşık 21 gr protein vardır. Ayrıca içerdiği Omega 3, Omega 6 sağlıklı yağ asitleri nedeniyle kolesterol düşürücü etkisi vardır. Yağ oranı ve kalorisi düşük olduğu için diyetlerde de gönül rahatlığıyla tüketilebilir.
İstanbul Çupra, sayılan tüm bu faydalarının yanı sıra lezzeti ile de ön plana çıkar. Beyaz etli ve yumuşaktır. Baskın deniz aromalarına sahip olmadığı için her damak tadına uygundur. Çorbası yapılabileceği gibi beyaz etinden enfes köfteler de yapılabilir. Ancak balığın en lezzetli hali sade olarak tüketmektir. İstanbul Çupra da daha çok ızgara ya da tava olarak tercih edilmektedir. Yanında rokası, soğanı, taze patatesiyle dumanı üzerinde bir porsiyon çupra yüzleri güldürür. Hem faydalı hem çok lezzetli çupra sofraların baş tacı, mutfaktaki ilacımızdır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.