Sevilen, lezzetli ve besin değeri olan bir karışıl kızartma yemeğidir şakşuka. Kabak, patates, patlıcan ve domates, biber ve sarımsakla yapılır. Önce patatesler sonra da kabak ve patlıcanı kızartılır Domatesler sos gibi üzerinde gezdirilir. Trakya bölgemizde özellikle yaygın ve sevilen bir tariftir şakşuka. Ülkemizde şakşukaya yumurta eklenmese de, tarifin özünde mevcuttur. İstanbul Şakşuka Mağrip kökenlidir. Ülkemize ve dünyanın bir çok yerine yayılan İstanbul şakşuka, gittiği ülkelerin malzemelerine ve damak tadına göre yeniden tanımlanmıştır adete.
Şarkılara konu olan keyifli ve lezzetli İstanbul şakşuka meze olarak da nitelenebilir. Soğuk yendiğinde bir zeytinyağlı olarak sofralardaki yerini alır şakşuka. Çoğu insan şakşukaya yoğurt da ekleyerek servis eder. Şakşukanın bir meze ve de bir aperaitif olarak kullanımı ana yemek olarak değerlendirilmesinden çok daha fazladır. Mezeler ve tabi başta İstanbul şakşuka, arkadaş toplantılarının, düğünlerin ve davetlerin gözde bir aperatifi, sevilen bir mezesidir. Geldiği sofraya neşe ve lezzet getirir.
Aperatiflere ve kızarmalara da özel önem veren Şerbethane cafe restoran’da kaliteli malzemelerle yapılan enfes birİstanbul şakşuka yemeniz mümkündür.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.