BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

İstanbul Humus

İstanbul Humus

İstanbul Humus

Orta Doğu mutfağının sevilen mezesi İstanbul humus, bir yemek çeşidi olarak da pekâlâ sofralarda yer alabilen benzersi ve çok sevilen, nohutun ana malzeme olduğu bir mezedir. Ezme tarzındaki İstanbul humus, içinde nohut ezmesi dışında başta tahin olmak üzere başka malzemeler ve baharatlarla da bulunan leziz bir yiyecektir. Yapımı biraz zahmetlidir. İyi humus ustaları nohutların kabuğunu mutlaka uyguladıkları bir yöntemle soyulur haşlama sonrası.

Humus Filistin, Lübnan bölgesinin geleneksel bir mezesidir. Bununla birlikte köken araştırmaları ilk kez humsun Mısır’da yapılmaya başlandığını göstermiştir. Bunun yanında İsrail, Ermenistan, İran, Azerbaycan ve Yunanistan’da humus bilinen ve sevilen yemektir. Falafel örneğinde olduğu gibi humus da göçmenler aracığıyla yeni kıtaya ve Avrupa’ya kadar ulaşan bir lezzet olmuş, mutfak kültürleri arasındaki alış verişin simgelerinden biri halini almıştır. Çeşnili ve yoğun lezzetiyle, ağızda eriyen formuyla tadanın kolayca sevdiği, benimsediği bir yiyecek olmuştur.

Ülkemizde de Hatay civarında humus yapımı bir ustalık almıştır. Hatay mutfağının en önemli ve simge haline gelen lezzetlerinden biri olarak gösterebileceğimiz humus, pul biber ve limonla özellikle tercih edilir.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Click For English Serbethane Web Pages