İyi bir İstanbul meze tabağı davetlerin gözdesidir. Özellikle arkadaş toplantılarının ve doğum günlerinin favori yiyeceğidir meze. Organizasyonlu, çok katılımcılı ve ayrıntılı bir mangal daveti düzenlenecekse, meze orada da başroldedir Bunca insanın etler pişerken bekledikleri süreçte acıkacakları, aralarında aç gelenler olduğu bilinir. Bu durumda meze lezzetli bir can simidi olur adeta. Aynı durum et yemeğini bekleyen restoran müşterileri için de geçerlidir.
Farklı mezeleri ayrı ayrı tabaklara koymak yerine tek bir İstanbul meze tabağı tercih edilmesi daha pratiktir. Sofrada çok sayıda davetlinin, misafirin bunduğu durumlarda sofra masasını tasarruflu kullanmak için de gereklidir bu. Kullan ot tarzı malzemelerden tasarruf edildiği gibi, fazla bulaşık çıkmasının da önüne geçen bir çözüm olur İstanbul meze tabağı hazırlamak. Aynı zamanda servisi de kolaylaştırır, hızlandırır. Mezelerin ayrı ayrı tabaklarda olması çok kişinin bulunduğu ortamlarda mezelere ulaşmasında da karışıklık yaşatabilmektedir.
İstanbul Meze tabağı içinde genelde ezme, peynir, duruma göre haydari veya humus en çok yer alan mezeler olur. Meze tabağı sofraya çeşni ve lezzet zenginliği katar.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.