Makarna vakitsiz anlarda imdada yetişen pratik ve doyurucu bir yemektir. Dilerseniz salçalı sosla, dilerseniz kendi hazırlayacağınız bir domatesli sosla sosyal servis yapabilirisiniz. Fatih Makarna yapmak son derece basitti. Sadece pakette yazan oranda süre makarnayı kaynatmanı yeterlidir. İsterseniz Fatih makarna suyuna ya da pişirdikten makarnaya tuz, yağ, salça v.b. malzemeleri ekleyebilirsiniz. Domates, baharatlar ve salça makaraya en çok yakışan malzemelerdir. Bununla birlikte, bazıları makarnayı yoğurtlu serer. Tabağa aldıktan sonra istenirse tercihe göre sarımsaklı veya normal yoğurttan dilediği kadarını tabağındaki makarnaya ekler yoğurtlu makarnada.
Makarnaya ketçap, mayonez ve bilumum sosları eklemek de çok revaçta bir yöntemdir. Ancak yağ ve sosların oranı arttıkça, zaten kalorili bir yemek olan makarnanın kalori değeri çok yükselir. Bunu hesaba katmak gerekir. O nedenle formuna dikkat eden kişilerin ve şeker v.b. metabolik rahatsızlığı bulunanların makarnayı ölçülü tüketmeleri, mümkünse bol sebzeli bir Fatih makarna tercih etmeleri önerilir. Az bir miktarda makarna yanında bolca salata tüketmek de bu kişiler için tavsiye edilen bir yöntemdir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.