İstanbul Penne arabiata makarna yemeğini açıklarken, tarifin ayrıntılarına girmeden kabaca şöyle tanımlayabiliriz: Baharat, salça, yağ ve peynir eklenmiş, bu malzemelerin bolca bulunduğu ve doğal olarak da çok lezzetli bir makarna temeğidir. Bu anlamda İstanbul penne arabiata bildiğimiz salçalı makarnaya çok benzer. Tarifin kendi incelikler ve farklılıkları da bulunmakla birlikte, temel olarak penne makarnasından yapılmasıdır İstanbul penne arabita yemeğinin ayırt edici yönü.
Arabiata sosunun penne makarnasıyla karıştırılmasıyla oluşmasından adını almıştır İstanbul penne arabiata. İçindeki malzemelerin oranına girmeden; arabaiata sos nedir, neler eklenir diye bakalım: tereyağı, sarımsak, soğan, domates, maydanoz, acusso, pul biber ve parmesan peynirden oluşan ve bir çok yemeğe anında lezzet getirecek bir sostur arabiata.
İstanbul Penne arabiata ve benzeri yoğun lezzete sahip makarna türleri, makarna severler arasında ayrı bir sınıfta değerlendirilir. Bunlar çok lezzetlidir ama içerdikleri fazla kalori nedeniyle ana yemek tabaklarında değil de küçük servis tabaklarında tüketmek daha doğrudur. Tabi bol enerji yakıp eve yorgun gelen gelişme çağındaki çocuklar ve kilo almak isteyenler hariç.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.