Fatih Kuşbaşılı pide, ülkemizde hemen her şehirde ve kasabada bulunabilen, pek çok restoranın menüsünde yer edinmiş, çok sevilen bir yiyecektir. Bu sevginin nedeni; üstün lezzeti yanı sıra, uzun süre tok tutması ve kaliteli protein içeriği, et ve buğdaydan gelen çeşitli vitamin ve minerallerin faydasıdır. Pide, Anadolu topraklarında yüzyıllardır yapılmakta, tüketilmektedir. Bu leziz geleneğin şöhreti tesadüflere değil; sevgi, ilgi ve sağlanan faydalara dayanır.
Fatih Kuşbaşılı pide, esasen dana etiyle hazırlanır. Et, küçük parçalar halinde doğranır, Domates, biber gibi tatlandırıcılar eklenir. İncecik açılıp usta ellerde şekillenmiş hamur, etli karışımla kaplanır. Odun ateşinde çevrilerek pişirilir. Üzerine eklenen bir parça tereyağı ise lezzetin son dokunuşdur.
Fatih Kuşbaşılı pide hamuru, yöreye göre değişik şekillerde hazırlanabilmektedir. Kapalı, yuvarlak, yassı şekillerde olabilir. En bilinen şekil yassı ve oval olan şekildir. Hamuru, kepekli un ilave edilmiş mayalı hamurdur. Su, tuz ve maya ile hazırlanan hamuru açmak için ustalık esastır. Bu nedenle pide ustaları çok kıymetlidir, ustadan çırağa öğretile gelen geleneksel bir meslektir. Fatih Kuşbaşılı pide tüm pide çeşitleri arasında en beğenilenlerden biridir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.