İstanbul Döner, kuzu ya da dana etlerinin şişlere geçirilip ateş karşısında pişirilmesi yönetimiyle yapılan bir et yemeğidir. Anadolu yemek kültüründe, eti şişe takıp ateş üzerinde pişirme tekniği yüzyıllar önce kullanılmaya başlamıştır. Dönerin ne zaman ortaya çıktığı tam olarak bilinmemekle beraber yüzyıllardır yapılageldiği tahmin edilmektedir.
Günümüzde sık sık, en iyi İstanbul döner nerededir diye listeler yapılır. Bu listeler gazetelerde, sosyal medyada yayınlanır. Herkesin sevdiği bir dönerci vardır. İstanbul Döner, evde yapılabilen bir yemek olmadığı için güvenilir ve tadından emin olunan bir restoranda yemek esastır.
Usta dönerciler, özenle seçtikleri eti özel malzemeleriyle önce marine ederler. Marine olan etler, kuyruk yağıyla karışık olarak şişlere geçirilir. Bir diğer püf noktası da kullanılan ateştir. Makbül olan odun ateşidir. Et, hafif ateşte yavaşça, çevrilerek pişirilir. İstanbul Döner Servis için önce en dıştaki çıtır kabuk kesilir. Erimiş yağların lezzeti ete karışmış, kokusu iştah açısı bir boyuta ulaşmıştır. Şimdi bize kalan, ister sade ister dürümle ya da her nasıl istersek ama huzur ve sükunetle yemektir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.