İstanbul Et döner Türkiye dışında Yunanistan, Orta doğu ve Türkiye’ye civar ülkelerde de yapılan bir yemektir. Bu ülkeler dönem dönem dönerin kendi ülkelerinde doğduğunu iddia etseler de tarihi verilerimiz dönerin Bursa menşeli bir tarif olduğunu gösteriyor. Yavuz İskenderoğlu'na göre, kendi dedesi İskender Efendi tarafından bulunmuştur. Hatta pide ekmeği üstündeki döner eti üzerine yoğurt ve yağlı & salçalı sos eklenerek yapılan İskender yemeğinin adı da buradan gelmektedir rivayete göre. Bu bilginin doğruluğu çok net olmasa da, dönerin Anadolu kökenli bir lezzet olduğu hemen hemen kesindir. Erzurum yöresinde yapılan ve yatay şişteki etlerin, dönere göre biraz daha kalınca kesildiği cağ kebabı da İstanbul et döner için ilham kaynağı olmuştur diye değerlendirilmektedir.
İstanbul Et döner kömür ateşinde pişen bir lezzettir orijinal tarifinde. Ve kömürde İstanbul et döner çok daha lezzetlidir. Bunla birlikte, günümüzün şehirlerindeki endüstriyel restoran mutfaklarına göre uygun özel dizey dikey döner ateşi ocakları geliştirilmiştir ve onlar kullanılmaktadır.
Şerbethane Cafe & Restaurant bünyesinde, kendinize ve dostlarınıza; taze etlerin ustalıkla dönere dönüştürülüp tabağınıza getirildiği bir ziyafet çekebilirsiniz.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.