Eti küçük parçalar halinde kesip şişlere geçirmek ve ateşte pişirmek eski bir Türk geleneğidir. Özellikle göçebe toplumlar için son derece uygun bir pişirme tekniğidir. Türkler gibi savaşçı, güçlü ve göçebe bir yaşam süren toplumlar için ideal bir yöntem olmakla beraber, pratik ve sağlıklıdır da.
Eti şişte pişirme tekniği Türk’lerin yaşadığı tüm bölgelere yayılmış, pek çok farklı milletin mutfağına girmiştir. Fatih Tavuk şiş ise Fas’tan Lübnan’a, Azerbaycan’dan Irak’a dek pek çok ülkenin mutfağında sevilerek yapılmaktadır.
Lezzetli bir Fatih tavuk şiş için temel kural, etlerin iyi bir şekilde marine edilmesidir. Marinasyon için genellikle salça, yoğurt, sıvı yağ, sarımsak ve çeşitli baharatlar kullanılır. Taze tavuk parçaları bu sos içerisinde en az bir gece buzdolabında bekletilir. Sosu iyice çeken tavuklar, şişe takılırken aralarına daha da lezzetli olmaları için domates ve biber de eklenebilir. Fatih Tavuk şiş közde pişirilir. Tavuk eti iyi pişmesi gereken bir et olduğu için pişirme süreci çok önemlidir. Uzunca pişen etlerin lezzeti artar, Fatih tavuk şiş artık yemeğe hazırdır.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.