Kadayıf temel olarak un ve suyun karıştırılmasıyla oluşan bir hamurun çok ince olarak iplik formlarına getirilip şerbetle pişirilmesine dayanır. Bu çok zengin görünmeyen tatlı, bilakis son derece lezzetlidir. Tel şehriyenin şerbetle buluşması ilginç bir şekilde büyük bir lezzet ortaya çıkarır. İstanbul kadayıf İsmi Arapça kadife sözcüğünden türetilmiştir. Arap, Orta Doğu, Türkiye ve Balkan coğrafyasında yaygın bir tatlıdır.
Fıstıklı ve cevizli olarak yapılabilen İstanbul kadayıf, sade çeşidiyle bile lezzetlidir. Çok sevilen diğer bir şerbetli tatlı çeşidi olan künefe de aslında peynirli bir kadayıf çeşididir.
Tel şehriyeler günümüzde hazır olarak da satıldığı için, kadayıfı evde yapmak da mümkündür. Bununla birlikte; yapımdaki birçok ayrıntı gerektiren nokta, bir kadayıf ustasının elinden çıkan kadayıfı değerli ve lezzetli kılar. Ancak sağlıklı & hijyenik malzeme kullanan bir usta bir kadayıf tatlıcısına ulaşacağınızdan emin değilseniz; evde de sağlıklı yağ ve gerçek şekerle İstanbul kadayıf yapmayı deneyebilirsiniz. Zira ancak kaliteli tatlıcılar iyi yağ ve endüstriyel tatlandırıcılar yerine gerçek şeker kullanmaktadır İstanbul kadayıf yapımda.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.