BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

İstanbul Pilav

İstanbul Pilav

İstanbul Pilav

Pilavın tarihi insanlık kadar eski olabilir. Milattan önce 10.000 yılına ait kalıntılarda pirinç bulunmuştur. Sonrasında İstanbul pilav, tüm dünyada tüketilen temel besin maddelerinden biri olmaya devam etmiştir. Bilinen anlamda pilavı ilk bulanların bugünkü İran bölgesinde yaşayan Pers’ler olduğu düşünülmektedir. Pilavın altın çağı ise İslami Halifelik döneminde yaşanmıştır. İslamiyet, doğuya ve batıya doğru yayıldıkça pilavın da şöhreti arttı. Çünkü pilav öylesine lezzetli bir yemektir ki, lezzetini alan deyim yerindeyse bağımlısı olabilir.

İstanbul Pilav denilince akla ilk olarak pirinç pilavı gelir. Oysa bulgurdan buğdaya kadar pek çok kuru baklagil ile pilav yapılabilmektedir. Pirinç pilavının ise onlarca çeşidi var, ülkenden ülkeye, şehirden şehire hatta evden eve değişebilen çeşitlerdir bunlar. İstanbul Pilav kültürü yenilikçilik yaklaşımına açıktır. Dilediğiniz malzeme ile karıştırıp pilav yapabilirsiniz. Bugün Asya’da bazı ülkeler ananas gibi tatlı meyvelerle dahi pilav yapmakta ve çok lezzetli sonuçlar elde etmektedir.

İstanbul Pilav aynı zamanda törensel bir yemektir. Doğumdan ölüme kadar insanın her özel gününde sofralardadır. Ayrıca düğünlerde, kutlamalarda hep vardır.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Click For English Serbethane Web Pages