BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

İstanbul Hibiskus Çayı

İstanbul Hibiskus Çayı

İstanbul Hibiskus Çayı

Hibiskus sıcak bölgelerde yetişen, çoğunlukla kırmızı çiçekleri olan, çarpıcı görünüme sahip bir tropik çalı bitkisidir. İstanbul Hibiskus çayı ise, bitkinin yaprakları ve iç kısmında yer alan meyvemsi kısmın kurutulup, sıcak suda demlenmesi ile elde edilir. Çin’den Hindistan’a, Afrika’dan Amerika ve Avrupa’ya dünyanın pek çok bölgesinde sevilerek tüketilir. Günümüzde Nijerya, Sudan, Senegal gibi ülkelerde hala geleneksel yöntemlerde hazırlanmakta, hem günlük olarak hem de çeşitli kutlamalarda sevilen bir içecek olarak tüketilmektedir. İstanbul Hibiskus çayının bu kadar sevilmesinin nedeni, hem lezzeti olması hem de sağlığa faydalı olduğuna inanılmasıdır.

İstanbul Hibiskus çayı; parlak kırmızı, kadifemsi bir renge sahiptir. Hoş kokuludur ve meyvemsi aromalar içermektedir. Ekşi tadını sevenler sade tüketebileceği gibi şekerle tatlandırarak da tüketilebilir. Yaz sıcaklarında soğuk olarak tercih edilebilir ya da sıcak çay gibi demlenerek de tercih edilebilir. İstanbul Hibiskus çayı, normal çay gibi kafein içermez. Günün her saatinde güvenle tüketilebilir.

Hibiskus çayının sağlık için de faydalı olduğuna inanılmaktadır. Dünyanın pek çok yerinde yüzyıllardır şifa amaçlı kullanılmaktadır. Özellikle soğuk algınlığı tedavisinde,  kan basıncı, kolesterol ve şekeri dengelemek için kullanıldığı bilinmektedir.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Click For English Serbethane Web Pages