Kahve, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. İstanbul Dibek kahvesi ise, Osmanlı’dan bu yana sevilerek tüketilen bir kahve türü olmuştur. Kahvenin tüm dünyaya Osmanlı üzerinden yayıldığı bilinen bir gerçektir. İstanbul Dibek kahvesi de, günümüzde hala, bir zamanlar Osmanlı toprağı olan komşu ülkelerde tüketilmeye devam edilmektedir.
İstanbul Dibek kahvesi çekirdeklerin hazırlanışı yönetimi ile diğer kahve türlerinden ayrılır. Dibek, ağaç ya da taştan yapılmış büyük havandır. Yaygın olarak taştan yapılır ve dibek taşı olarak bilinir. Bu araç geçmişte kahve dışında çeşitli tohumları inceltip un vb. yapmak için de kullanırdı. Kahve çekirdekleri dibek taşında elle dövülür, inceltilir. Bu yöntemle elde edilen İstanbul dibek kahvesi, daha güçlü aromaya sahiptir, içindeki tüm tat ve kokular açığa çıkar, çok daha lezzetlidir. Taze taze hazırlanır ve isteğe göre için çeşitli baharatlar da eklenebilir.
İstanbul Dibek kahvesi kahve severlerin vazgeçemeyeceği eşsiz bir lezzete sahiptir. Türk Kahvesine göre daha hafiftir, rayihası daha güçlüdür. Kömür ateşinde, soğuk suya eklenerek yavaş yavaş pişirilir. Şifa niyetine içilir.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.