BİZE SORUN
  • info@serbethane.com.tr
  • +90 212 517 00 04
  • +90 212 517 00 04

İstanbul Gül Şerbeti

İstanbul Gül Şerbeti

İstanbul Gül Şerbeti

Şerbet, çeşitli bitki, tohum, çiçek ya da meyvelerin şeker ilave edilip sulandırılması ile elde edilir. Türk mutfağı tarihinde özel bir yeri vardır. Tahminen 11. yüzyıldan beri sofralardan eksik olmayan bir içecektir. Osmanlı döneminde ise adeta altın çağını yaşamış, sarayda eksik olmadığı gibi her hanede yapılan,  hazır bulundurulan bir lezzet olmuştur.

İstanbul Gül şerbeti ise şerbet çeşitleri içinde en sevilenlerden biridir. Mis kokusu, cezbeden rengi ve damaklarda iz bırakan rayihası ile öne çıkmıştır. İstanbul Gül şerbeti, ziyafet sofraların baş tacı, tatlı sohbetlerin sırdaşı olmuştur.

İstanbul Gül şerbeti, kırmızı kokulu gül yapraklarından yapılır. Taze gül yapraklarından elde edilen özüt, şekerle karıştırılıp şerbet haline getirilir. İstanbul Gül şerbeti hem ferahlatır, hem de çok faydalıdır. Hazımsızlığa iyi geldiği, ödem atıcı özellikleri olduğuna inanılmaktadır. Bu nedenle öğün aralarında ve ağır yemeklerin üzerine içildiği bilinmektedir. Ayrıca çeşitli vitamin ve mineraller de içerir. Gül şerbeti,  Şerbethane mutfağında geleneksel yöntemlerle hazırlanır. Unutulmaya yüz tutan bu şifalı ve ferahlatıcı içeceği mutlaka siz de denemelisiniz.

Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.

> > > >
Bizi Arayın
Click For English Serbethane Web Pages