İstanbul Künefe en sevilen tatlılar arasındadır. Künefe şerbetle hazırlana tatlı türleri arasında yer alan, bu türün en sevilen tatlılarından biridir.. Sadece ülkemizde değil Orta Doğu'da da çok sevilen lezzetler arasında yer alır. Ülkemizde künefe en fazla Hatay'da tüketilir. Ve bölge ile adeta özdeşleşmiştir. Hatay lezzetleri söz konusu olduğunda, pek çok kişi yemeklerden önce bile künefeden bahseder. Bu şehre gidenler İstanbul künefe yemeden dönmek istemezler. Türkiye’nin pek çok bölgesinde de Hatay’lı yurttaşlarımız işlettiği künefeciler ve restoranlar bulunur. Bu tip bir restoran, et üzerine uzmanlaşmış bile olsa, künefe menüde önemli bir yer alır. Ve gidenlerde bununu bilerek mutlaka yemek siparişlerini ayarlarken künefeye de yer açmayı ihmal etmezler. Peynirli bir tatlı olan İstanbul künefe hem tatlı hem tuzluyu buluşturduğu için oldukça cezp edici bir lezzet sunar. İstanbul Künefe için mümkünse özel bir peynir kullanmak önemlidir.
Künefeyi sıcak tüketmek önemlidir. Öyle ki, çok iyi bir ustanın elinden çıkış bir künefe bile soğuduktan sonra aynı keyifle yenmeyecektir. Lezzeti sanki azalmış gibi bir duygu oluşacaktır yiyenlerde.
Şerbethane Cafe & Restaurant; Sultanahmet Camii ve Külliyesinin altında, Arasta Çarşısı Sokakta yer almaktadır. Şerbethane; Sultanahmet'in en nezih Cafe ve Restaurantlarından olup, yerli ve yabancı turistler ile turist kafilelerinden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir. Şerbethane’de; Osmanlı Şerbeti, Kahvaltı, Dünya Mutfağından Seçmeler, Nargile, Çay, Kahve ve Meşrubat Çeşitleri ile hizmet verilmektedir.